Home » Van wens tot gezin » Centering

Centering Pregnancy / spreekuurIn onze praktijk bieden wij Centering Pregnancy aan. In plaats van spreekuurcontroles tijdens de zwangerschap, is deze vorm van zorg uitgebreider en meer interactief.
Onderzoek wijst uit dat Centering Pregnancy leidt tot minder vroeggeboortes en bijdraagt aan meer vertrouwen bij de zwangere in haar zwangerschap, de bevalling en haar rol als moeder.

Over Centering PregnancyIn kleine groepen van 8 tot 12 zwangeren, met ongeveer dezelfde zwangerschapsduur, worden je zwangerschapscontroles ( zoals bloeddruk meten, groei van de baby, etc) gecombineerd met voorlichting en gesprekken over wat je bezig houdt tijdens de zwangerschap.

Deze groepsbijeenkomsten vinden in het begin één keer in de maand, en later elke twee weken plaats. Een bijeenkomst duurt 2 uur in plaats van de 15 minuten bij de spreekuurcontroles. Je hebt hierdoor meer tijd om vragen te stellen, met elkaar belangrijke onderwerpen te bespreken en je twijfels en angsten, maar ook mooie ervaringen met elkaar te delen. De bijeenkomsten worden op een vaste dag en vast tijdstip gegeven, welke vooraf bekend zijn tot het einde van je zwangerschap. Tegen het einde van de zwangerschap, na ongeveer 9 bijeenkomsten, zullen er spreekuurcontroles volgen tot aan de bevalling. Na de bevalling is er nog één 10de bijeenkomst.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Centering bijeenkomsten zijn:
• Prenatale onderzoeken;
• Borstvoeding en flesvoeding;
• Leefstijladviezen;
• Zwangerschap en bijbehorende ongemakken;
• Voorbereiding op de bevalling;
• Hoe om te gaan met pijn;
• De kraamperiode;
• Het (aanstaand) ouderschap;
• Alle bijbehorende vragen twijfels, angsten en mooie ervaringen van anderen.

Voor uitgebreide informatie over Centering Pregnancy, zie www.centeringhealthcare.nl

Zie data centering groepen


SpreekuurcontrolesIn geval van individuele vervolgcontroles zien we je na de termijnecho terug bij ongeveer 14,18, 22, 26, 29, 32, 34 en 36 weken. De controles worden individueel ingepland en duren gemiddeld 15 minuten. Ook tijdens deze controles worden de medische controles, zoals: bloeddruk meten, de groei van de baby controleren, en het hartje luisteren gedaan. Ook is er tijd voor het stellen van vragen en geven we informatie over onderwerpen welke van belang zijn voor je zwangerschap, je bevalling en je kraamperiode. Vanaf 36 weken zullen de controles wekelijks zijn.
 

Neem gerust contact op

Als je geen spoedvragen hebt mag je deze ook per email aan ons stellen. Dat vinden we zelfs fijn! We vinden altijd snel een geschikt moment om je te antwoorden: per mail of telefonisch.

Neem contact op

Actueel29/08/2023

Centering Pregnancy groep 77

Deze Centering Pregnancy groep wordt begeleid door Jose […]
29/08/2023

Centering Pregnancy groep 76

Deze Centering Pregnancy groep wordt begeleid door Petra […]
14/08/2023

Nieuwe zwangerschaps cursus en cursus na de bevalling

POWERMAMA 8 WEKEN Het PowerMama Programma is speciaal […]
Aanmelden