Home » Anticonceptie » Anticonceptiespreekuur

Anticonceptiespreekuur
Vlak voor de start van je eerste menstruatie krijg je als tiener al een eisprong en ben je vanaf dat moment ook vruchtbaar. Het is het belangrijk dat je je als vrouw hier bewust van bent. Indien je (voorlopig) geen kinderwens hebt is het belangrijk om anticonceptie te gaan gebruiken. Ook wanneer je net bevallen bent ben je al snel weer vruchtbaar. Hierbij maakt het niet uit of je nu wel of geen borstvoeding geeft. Het geven van borstvoeding is geen betrouwbare anticonceptiemethode. Voor iedereen werkt een andere vorm van anticonceptie het beste.
Wanneer je net bevallen bent, geven wij je als verloskundigen aan het einde van de kraamweek en/of tijdens de nacontrole al informatie over vruchtbaarheid en anticonceptie en adviseren we je eventueel een afspraak te maken op ons anticonceptiespreekuur. Maar ook wanneer je nog niet eerder bij ons onder controle bent geweest of nog niet eerder zwanger bent geweest, kan je bij ons terecht voor advies en het voorschrijven van anticonceptie.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt bij ons op de praktijk vindt er eerst een informatiegesprek plaats waarin we kijken welke vorm van anticonceptie het beste bij je past. Binnen onze praktijk zijn we opgeleid en bevoegd om spiralen en het hormoonstaafje te plaatsen en/of te verwijderen. Indien je kiest voor een spiraal of hormoonstaafje zullen we na het informatiegesprek een vervolgafspraak plannen bij ons op de praktijk. Ook krijg je een recept mee waarmee je de anticonceptie zelf bij de apotheek kunt ophalen. Een koperspiraal hebben we op de praktijk op voorraad en kun je rechtstreeks bij ons aanschaffen. Indien je anticonceptie wenst in de vorm van de pil of de NuvaRing krijg je van ons een recept mee.

Zoals je al kunt lezen zijn er veel verschillende methoden van anticonceptie en wij helpen je graag een goede keuze te maken. Iedere vrouw is anders en heeft andere wensen of vragen omtrent anticonceptie. Voor meer informatie en het voorschrijven en/of plaatsen van anticonceptie, kun je zelf een afspraak maken op ons dagelijks spreekuur via het aanmeldformulier op de website of kun je op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur bellen met onze assistente.

Het is verstandig om voorafgaand aan het maken van een afspraak voor het anticonceptiespreekuur contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te vragen wat zij wel en niet vergoeden binnen jouw pakket.
 

Neem gerust contact op

Als je geen spoedvragen hebt mag je deze ook per email aan ons stellen. Dat vinden we zelfs fijn! We vinden altijd snel een geschikt moment om je te antwoorden: per mail of telefonisch.

Neem contact op

Actueel29/08/2023

Centering Pregnancy groep 77

Deze Centering Pregnancy groep wordt begeleid door Jose […]
29/08/2023

Centering Pregnancy groep 76

Deze Centering Pregnancy groep wordt begeleid door Petra […]
Aanmelden