Home » Van wens tot gezin » Ik ben zwanger


• Start met het slikken van 400 microgram Foliumzuur en vitamine D als je dat nog niet doet.
• Meld je aan voor zwangerschapscontroles.
• Wil je je geluk delen meld je dan aan bij Moeders voor Moeders


De zwangerschap is voor veel vrouwen en partners een spannende en leuke periode. In negen maanden tijd groeit er een volledig kind in je buik. Er gebeurt van alles. Je kind ontwikkelt zich, jouw lichaam verandert en jij en je partner bereiden zich voor op de bevalling en het ouderschap. Gedurende de zwangerschap begeleiden we je zowel op medisch als op persoonlijk vlak.

Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld 12 keer bij ons op het spreekuur. Wij beoordelen de groei van de baby en of jouw lichaam zich goed kan aanpassen aan de veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt. Iedere controle geven we ook allerlei belangrijke informatie. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tijdens de zwangerschap met al je vragen ergens terecht te kunnen, daarom is er altijd voldoende ruimte op het spreekuur om je vragen te stellen.

Meer informatie• Wanneer je gezond bent heb je geen arts nodig en mag je zelf kiezen waar en hoe je bevalt.
• Als zwangere hoef je niet meer te eten dan normaal. Zorg voor variatie en eet 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag.
• Controleer of werk, sport en andere leefstijlfactoren je zwangerschap nadelig beïnvloeden.
• Slechts 4% van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum.

Een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap?We weten dat een ongeboren kind gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Er kan dan schade optreden waar een kind zijn leven lang in meer of mindere mate last van kan hebben.

Om echt te weten of je gezond leeft kun je een zelftest doen via www.slimmerzwanger.nl
Slimmer Zwanger is een online programma waarbij je gedurende 26 weken persoonlijke coaching ontvangt voor een betere leefstijl. Voor verzekerden van de Achmea groep wordt deelname vergoed.

Zie ook onze veelgestelde vragen pagina voor meer tips

Uitgerekende datum(Deze wordt op basis van een termijnecho bepaald)

De uitgerekende datum is slechts een richtlijn, eigenlijk kunnen we beter spreken van een uitgerekende periode. Het is volkomen normaal om te bevallen tussen 37 en 42 weken. Voor de 37 weken spreken we van een "te vroege" bevalling en pas na 42 weken ben je echt 'over tijd'. Slechts 4% van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum. De meeste kinderen worden geboren tussen 40 en 41 weken. Bij 41 weken is 81.9% van alle zwangere vrouwen bevallen. Tussen 41 en 42 weken bevalt nog eens 16,7%.
 

Neem gerust contact op

Als je geen spoedvragen hebt mag je deze ook per email aan ons stellen. Dat vinden we zelfs fijn! We vinden altijd snel een geschikt moment om je te antwoorden: per mail of telefonisch.

Neem contact op

Actueel29/08/2023

Centering Pregnancy groep 77

Deze Centering Pregnancy groep wordt begeleid door Jose […]
29/08/2023

Centering Pregnancy groep 76

Deze Centering Pregnancy groep wordt begeleid door Petra […]
14/08/2023

Nieuwe zwangerschaps cursus en cursus na de bevalling

POWERMAMA 8 WEKEN Het PowerMama Programma is speciaal […]
Aanmelden